سلام دوستان عزیز
ابتدا باید نکاتی را به شما تذکر دهم تا در طول مدتی که در حال آموزش دیدن هستید دچار مشکلی نشوید:
از شما درخواست میکنم تا وقتی که در یک درس مهارت کافی به دست نیاورده اید درس بعد را شروع نکنید و حتی مطالعه هم نکنید! چون درس ها به هم وابسته است و اگر یک درس را رها کنید نمی توانید در درس های بعدی موفق باشید در ضمن همیشه باید آماده ی امتحان باشید چون ممکن است من در هر زمانی از یک نفر یا همه ی شما امتحان بگیرم یا از شما یک پروژه بخواهم . خوب حالا آموزش را شروع می کنم :
آشنایی با سه حوزه ی دانش
در فلسفه ما با سه مفهوم اصلی آشنا می شویم این 3 مفهوم عبارتند از :
طبیعت یا فیزیک:
این بخش شامل تمامی علوم (به غیر از جادوگری) است که در آن دانشمند تلاش می کند وجه محسوس و قابل مشاهده ی طبیعت را مورد بررسی قرار دهد این بخش مبتنی بر نگاه جزء نگر به طبیعت است یعنی هر علم از یک زاویه ی دید خاص به شناخت طبیعت می پردازد . به طور مثال: ریاضی فقط از دیدگاه کمیت و مقدار به جهان مادی می نگرد و شیمی از آن جهت که طبیعت از چه عناصری تشکیل شده و در صورت تجزیه چه صورتی پیدا می کند و …
فلسفه یا مابعد الطبیعه:
این بخش وظیفه دارد که به عنوان یک رهبر و راهنما برای فیزیک عمل کند و در این بخش دانشمندان یا فلاسفه تلاش می کنند با اصول فلسفه مانند : اصل واقعیت داشتن جهان خارج، اصل علیت و ضرورت، اصل سنخیت و قابل شناخت بودن طبیعت و …؛ به بنیان نهادن قوانین علمی بپردازند چون فیزیک فقط توانایی آزمایش و تجربه دارد ولی فلسفه می تواند با اصول عقلانی قوانین را اثبات کند نتایج آزمایش های فیزیک همیشه جزئی است اما فلسفه از این نتایج جزئی اصول عام و کلی استنتاج می کند که ما به آن قانون علمی می گوییم.
متافیزیک یا ماورای طبیعت:
در این بخش ما با چیزهایی آشنا می شویم که از نظر علمی نمی توان آن ها را در بخش فیزیک قرار داد و هم چنین نمی توان از طریق فلسفه برای آن قانون ایجاد کرد این بخش پیچیدگی های بسیاری دارد.
متافیزیک نامی است که توسط شاگردان افلاطون برای این بخش انتخاب شده است البته گروهی بر این باورند که این کار به وسیله ی شاگردان ارسطو انجام شده است که صحیح نیست!
افلاطون یکی از دانشمندان بزرگ یونان باستان است او کتاب های زیادی در مورد فیزیک و فلسفه نوشته بود پس از مرگ او شاگردانش آثاری از افلاطون به دست آوردند که نه می توانستند آن را بخشی از فیزیک معرفی کنند و نه بخشی از فلسفه! مدت ها بحث بر سر این که این آثار مربوط به کدام بخش است در بین شاگردان و استادان آکادمی یونان وجود داشت تا اینکه به یک نتیجه ی مشترک دست یافتند:
آنان به این نتیجه رسیدند که با فیزیک به شناسایی طبیعت بپردازند و با فلسفه به فیزیک نظارت کنند و متا فیزیک را بخشی جدا از این دو قرار دادند که در بالای این دو به عنوان ناظر کل قرار داشت!
متافیزیک شامل تمامی بخش های فرا علمی است که دارای حالتی رمز گونه است و فقط افرادی می توانند در این بخش به قدرت دست یابند که دوره های آموزش دشواری را نزد استادانی ماهر بگذرانند . نمونه هایی از شاخه های علوم ماورا عبارتند از: تعبیر خواب، پیشگویی، دعا، کنترل جسم و روح و مواردی بسیاری که در درس های آینده با آن ها آشنا می شویم .
تا این جا شما با مفهوم کلی سه حوزه ی اصلی دانش آشنا شدید در درس بعد یاد می گیرید که جادوگری چیست و جادوگر کیست هم چنین با شاخه های علوم ماورا آشنا می شوید.
این وب دارای حق کپی رایت است
هر گونه کپی برداری بدون ذکر نام و آدرس وب
طبق قانون کپی رایت بین المللی جرم شمرده می شود
Copy Right © By Mahdi Buda
پاسخی بگذارید